Press "Enter" to skip to content

Concrete House Winning RIBA Best New Building Award

This house in Ho Chi Minh City, Vietnam truly takes nature to new heights. As a part of local firm Vo Trong Nghia Architects’s “House for Trees” series, the “Binh House” vertically stacks courtyards filled with palms and plants.

Inserted between two concrete facades, the courtyard garden and glass walls bring natural light and ventilation to every room. The green courtyards link all of the floors and spaces together, with a roof garden providing some shade.

The house is occupied by three different generations, which the architects addressed by creating individualized spaces that use the interstitial courtyards and gardens for interaction. The facade has irregular punctures, creating additional visibility and chances for interaction through, creating visibility and facilitating interaction among the family.

“The architecture is not only to meet the functional and aesthetic concerns, but also as a means to connect people to people and people to nature,” VTN Architects says in a statement to Designboom.