Press "Enter" to skip to content

Called Bridge House

A guest focus structured by Trace Architecture Office for a recreation center in Rongcheng, China, is a long and thin solid extension complete with a beacon like review tower clad in wooden shingles.

Called Bridge House, the middle is situated toward the north-east of Swan Lake Park, Shandong Province, where it faces out onto the wetland scene and backs onto a thick pine woodland.

Swan Lake Park is well known with visitors, who come to watch swans moving north in October. The neighborhood government chose to give more offices, for example, a bistro, toilets and survey territories for guests.

Beijing-based practice Trace Architecture Office (TAO) structured the guest focus to limit the structure’s effect on the recreation center while as yet giving all encompassing perspectives.

The concrete structure was cast in-situ using pinewood formwork, bringing a texture to the interiors that helps to introduce some warmth and also responds to the nearby forest.

The simple concrete 71-metre-long structure sandwiches visitor services between two long viewing galleries, spanning soft soil and water.

“The two sides are semi-open corridors with different atmospheres – the east corridor near the pine forest is introverted and quiet while the west corridor facing the wetland is extroverted and open,” they added.

Between these corridors, the southern end of the structure houses the cafe, with a glazed skin that allows it to be used year-round.

Toward the north, a focal can square is additionally encompassed by a survey hallway, and in the focal point of the arrangement stairs pave the way to a straightforward rooftop patio.

A little way leads from the middle to the close by survey tower, which remains at 15.6 meters tall and looks like a beacon.

Differentiating the substantial cement of the scaffold, the pinnacle is worked from wood and steel, with a winding staircase giving access to the top where a lookout window enlightens the entire structure.